Nederlands Film Festival vanavond van start

UTRECHT - Utrecht staat vanaf vanavond tien dagen in het teken van de Nederlandse film. Tijdens de 31e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) kunnen filmliefhebbers op vele locaties in de stad genieten van de beste Nederlandse cinema.
De première van de speelfilm De bende van Oss is vanavond de opening van het filmevenement. In totaal zijn er 423 speelfilms, korte films en documentaires te zien, waarvan 103 premières.
Producent Frans van Gestel (Alles is liefde, Zwartboek, Code Blue) is dit jaar de eregast. Vorig jaar trok het festival een recordaantal van 154.000 bezoekers.

GOUDEN KALVEREN

Voor de Gouden Kalf Competitie zijn 82 films geselecteerd, liet NFF-directeur Willemien van Aalst eerder weten. De jury staat onder leiding van oud-VVD-politica en groot filmliefhebber Laetitia Griffith.
De Gouden Kalveren worden op vrijdag 30 september, de slotdag van het festival, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse film in de Stadsschouwburg Utrecht.

RTV UTRECHT

UStad van RTV Utrecht zendt tijdens het Nederlands Film Festival iedere dag het Utrecht Filmstad journaal uit gevolgd door een opmerkelijke korte film. Alle films zijn gemaakt door provincie genoten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.