Nog vraagtekens oorzaak brand zendmast

IJSSELSTEIN - Het onderzoeksrapport naar de oorzaak van de brand in de zendmast Lopik in IJsselstein bevat nog geen definitief oordeel. Er zijn nog steeds vraagtekens rondom het incident op 15 juli. Dat zegt beheerder Novec woensdag.
Volgens Novec heeft zenderexploitant Broadcast Partners nog niet op alle vragen antwoord gegeven. Novec denkt dat de verzekeraar van Broadcast Partners daar een stokje voor steekt. De gemeente IJsselstein bestudeert het pas ontvangen onderzoeksrapport nog, meldt een woordvoerster van de gemeente.
Het zendvermogen van 'Lopik' is nog steeds beperkt tot 50 procent. Naar verwachting kan het zendvermogen eind volgende week terug naar 100 procent als alle brandpreventie-installaties zijn aangebracht.
Radiozenders als Radio 1, Radio 2, Q-music en BNR Nieuwsradio zijn dan weer in de hele Randstad en Brabant te ontvangen.

BRAND

In de toren woedde in juli een kleine brand, maar die had wel grote gevolgen voor de radio-ontvangst. Wekenlang waren radiozenders slecht te ontvangen.
Beheerder Novec en zenderexploitant Broadcast Partners maakten ruzie over de reparatie, waarbij gedreigd werd met een gang naar de rechter. Vorige week spraken beide partijen af dat de zender snel weer normaal zou functioneren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.