Kort nieuws: Blackberryroof bij het Griftpark

REGIO - De politie in Utrecht zoekt getuigen van een straatroof. Een 14-jarig meisje stond met wat andere jongeren op de Van Swindenstraat bij het Griftpark, toen één van de jongens haar Blackberry uit haar handen trok. Hij rende weg en bedreigde het meisje.
* In Nieuwegein heeft een vervelende man het de politie niet makkelijk gemaakt. De dronkaard had ruzie in een snackbar omdat hij niet kon afrekenen. Hij gaf zijn mobiele telefoon als onderpand, maar had daar later spijt van. De politie nam hem mee naar het bureau, maar ook daar was hij vervelend. Zo ging hij voor de ingang liggen en schold hij agenten uit. Hij kon in de cel zijn roes uitslapen.
* IJsselstein heeft een plan gemaakt voor een autoluwe binnenstad. Automobilisten kunnen in de nieuwe situatie niet meer door het centrum. De binnenstad wordt verdeeld in vier sectoren die toegankelijk zijn via één van de vier toegangen om doorgaand verkeer tegen te gaan. Vanaf donderdag ligt het plan ter inzage in het gemeentehuis.
* De politie in Utrecht heeft een man opgepakt die met valse papieren een rekening probeerde te openen. De 48-jarige man uit Den Haag had dat al vaker geprobeerd bij dezelfde bank aan de Nieuwe Vaart, waardoor het personeel de man herkende. Gewaarschuwde agenten spraken de man aan, waarna hij de benen nam. Na een korte achtervolging kon hij worden opgepakt.
* In Amersfoort begint donderdag de derde editie van het NS Try out festival. De komende twee dagen kunnen reizigers op het station genieten van onder meer muziek, toneel en theater. Vanaf volgende week doet het festival ook Eindhoven, Arnhem en Amsterdam-Zuid aan.
* Een vrouw uit Nieuwegein is in Park Zuilenstein van haar tas beroofd. Twee jongens op een fiets rukten de tas uit haar handen en gingen ervan door. Het gaat om hele jonge jongens tussen de 12 en 16 jaar. De politie zoekt getuigen.
* Twee mannen die over de Amersfoortse Varkensmarkt liepen met een mes op zak, zijn aangehouden. Agenten kwamen af op een melding van ruzie tussen vier mannen en een vrouw. Daarbij zou met een mes zijn gezwaaid. Toen de twee Amersfoorters werden gefouilleerd, bleken ze allebei een mes te dragen. De amokmakers bleken bekenden van elkaar.
* De politie in Veenendaal is op zoek naar een potloodventer. De jongen liet in een brandgang aan het Baardgras zijn geslachtsdeel zien aan twee meisjes van 8 en 11. De politie is op zoek naar de jongen: hij is een jaar of zestien met opvallend bolle wangen. Getuigen zijn welkom.
* Bij een inbraak in Harmelen is de dader zijn buit verloren. De man werd betrapt op de Dorpsstraat met een aantal tassen bij zich, maar bij het zien van de agenten liet hij alles uit zijn handen vallen, onder andere meerdere laptops. Die bleken gestolen bij een pand aan het Spruit en Bosch. De man is spoorloos.
* De politie heeft op de A2 bij Breukelen een snelheidsduivel aangehouden. De man uit Brussel reedbijna 170, waar je maar 100 mag. Hij kon zijn rijbewijs gelijk inleveren.
* Bij een ongeluk in Utrecht is een meisje gewond geraakt. Een 16-jarige fietser zag het meisje op de scooter over het hoofd toen hij een andere fietser wilde inhalen. Het meisje, ook 16, raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. De fietser mankeerde niets.
* In Amersfoort is een man gewond geraakt na een val met zijn fiets. De 83-jarige Hooglander gleed gistermiddag in een bocht van de Hamseweg uit en viel op de grond. Hij had pijn aan zijn heup en is naar het ziekenhuis gebracht.
* In Soest is een vrouw op een scooter gewond geraakt na een aanrijding. Een auto sloeg op de Soesterbergsestraat rechtsaf en zag de vrouw over het hoofd. Ze viel en raakte gewond aan haar hand en been. Een ambulance kwam ter plaatse, maar de vrouw kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.