Aanpak Wolfsen door media "buitenproportioneel"

UTRECHT - Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht is de afgelopen tijd veel te hard aangepakt door journalisten. Dat zegt een onderzoeker van de Universiteit Utrecht in de documentaire De Jacht op Wolfsen, die RTV Utrecht zondag uitzendt.
Vooral rond het debat over het weggepeste homostel in Leidsche Rijn kreeg Wolfsen er in de media flink van langs. De wetenschapper die in de documentaire aan het woord komt noemt het klimaat dreigend en agressief. "Ik vind dat ze hem erg hard aanpakken, bijna gewelddadig in figuurlijke zin. En ik vind die aanpak buitenproportioneel."
De onderzoeker herkent een patroon in het gedrag van sommige media. Hij denkt dat een deel van de media zich ten doel heeft gesteld om de burgemeester te laten aftreden. Ook anderen nemen het in de documentaire voor Wolfsen op.
In De Jacht op Wolfsen komen naast onderzoekers ook politici en journalisten aan het woord. Columnist Jerry Goossens vindt niet dat de media te ver zijn gegaan. Hij zegt in de documentaire dat burgemeester Wolfsen de kritiek over zichzelf heeft afgeroepen.
De documentaire De Jacht op Wolfsen wordt zondag 25 september vanaf 17.15 uur ieder uur uitgezonden op RTV Utrecht.

Aanpak Wolfsen door media "buitenproportioneel"
Aanpak Wolfsen door media "buitenproportioneel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.