Vertrek Harrie Bosch komt als verrassing

UTRECHT - Vriend en vijand zijn het erover eens dat het vertrek van Harrie Bosch betekent dat Utrecht een bekwaam wethouder verliest. Het vertrek van de wethouder kwam voor eigenlijk iedereen als een verrassing.
De PvdA'er maakte dinsdag bekend weg te gaan om "ruimte te maken voor de invulling van een nieuwe levensfase". Daarom stopt hij er op 10 november mee.
"De afgelopen maanden heb ik tot mijn spijt vastgesteld dat het wethouderschap mij minder voldoening en inspiratie is gaan geven", schrijft Bosch in zijn afscheidsbrief. Tijdens het zomerreces heeft hij de keuze gemaakt om te stoppen met het wethouderschap.
Dat de verrassende aankondiging pas dinsdag naar buiten kwam is geen toeval: "Ik heb ervoor gekozen deze keuze pas bekend te maken na het debat over de subsidiering bewonersinitiatieven krachtwijken." Bosch lag in dat debat zwaar onder vuur omdat hij zonder het college of raad te informeren subsidies heeft verstrekt.
Het debat over de subsidies voor krachtwijken heeft volgens ingewijden geen invloed gehad op zijn besluit om te vertrekken. Op een persbijeenkomst zei de 58-jarige Bosch dat hij werk zoekt als bestuurder van een zorg- of onderwijsinstelling of bij een woningcorporatie.

FRACTIE

De PvdA in Utrecht is teleurgesteld maar respecteert zijn keuze. "Wij verliezen met Harrie Bosch een integer en vakkundig bestuurder met een duidelijk PvdA-profiel", zegt de partij op een weblog. Wie Bosch moet opvolgen, is nog niet bekend.
"Hij heeft zich met veel daadkracht ingezet voor de stad met name op volkshuisvesting, het versterken van onze vier krachtwijken en de ontwikkeling van Leidsche Rijn. Fractie en Bestuur hebben begrip voor zijn persoonlijke keuze, die hem maar ook ons zwaar valt."
Bosch is wethouder Ruimtelijke Ordening, Wonen, Leidsche Rijn, Utrecht Vernieuwt, Krachtwijken, Grondzaken en Vastgoed en blijft wel betrokken bij de PvdA in de Domstad.

NIEUWEGEIN

Harrie Bosch was in de periode 1986-1994 raadslid voor de PvdA in Nieuwegein. Zijn werk was onder meer voor de stad Utrecht, als directeur van de toenmalige Dienst Welzijn.
Tussen 1998 en 2004 werkte Bosch voor de Arbeidsvoorzieningsorganisatie (Arbeidsbureaus) en daarna werkte hij als adviseur voor adviesbureau BMC.
Eind 2004 keerde Bosch terug naar de regio Utrecht. Tot aan zijn aantreden als wethouder in Utrecht was hij secretaris-directeur van het Bestuur Regio Utrecht (BRU). In 2006 werd hij de Utrechtse wethouder voor Wonen, Ruimtelijke ordening, Krachtwijken en Leidsche Rijn.

Vertrek Harrie Bosch komt als verrassing

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.