Politieke partijen betreuren afscheid Bosch

UTRECHT - Wethouder Bosch heeft de gemeenteraad verrast met zijn besluit om per 10 november op te stappen. De fracties roemen Bosch om zijn feitenkennis en integriteit.
Gilbert Isabella, PvdA: "Zeer spijtig. Er heerst verslagenheid binnen de fractie over zijn vertrek. Het is een verlies voor hem, voor de partij en voor de stad." De PvdA-fractie was maandag al ingelicht. Over de opvolging van Bosch is nog niet nagedacht. "Dat komt later".
Marry Mos, GroenLinks: "Het vertrek van Bosch is heel jammer. Hij is goede wethouder en goede bestuurder. Ik heb begrepen uit een gesprek met hem, dat hij zijn passie en vuur voor het wethouderschap kwijt is."
Klaas Verschure, D66: "Dit is even schrikken, maar alle begrip voor zijn keuze. Wethouderschap trekt een enorme wissel op je leven, daarvoor moet je je 100% kunnen inzetten". Verschure zegt dat zijn vertrek geen politieke achtergrond heeft. De D66-fractieleider dankt Bosch "voor 5½ jaar trouwe dienst".
Kees Geldof, VVD: "We respecteren zijn keuze. Hij is een goede bestuurder geweest waarmee de VVD goed kon samenwerken." Zijn fractiegenoot André van Schie twittert: "@harriebosch stopt als wethouder lastigedossiers in Utrecht. We vonden hem al zo relaxed de afgelopen week."
Kees Geldof, VVD: "We respecteren zijn keuze. Hij is een goede bestuurder geweest waarmee de VVD goed kon samenwerken." De VVD diende een motie van wantrouwen in tegen de wethouder tijdens het debat over de krachtwijksubsidies. Zijn fractiegenoot André van Schie twittert: "@harriebosch stopt als wethouder lastigedossiers in Utrecht. We vonden hem al zo relaxed de afgelopen week."
Vincent Oldenborg, Leefbaar Utrecht: "Ik had al langer gevoel dat hij inspiratie miste. Als persoon kond ik het goed met het vinden en ik wensen hem dan ook veel sterkte in zijn volgende levensfase." Leefbaar Utrecht was een van de partijen die een motie van wantrouwen steunde tijdens het debat over de krachtwijksubsidies.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.