Vliegtuigbom Fort Blauwkapel onschadelijk

UTRECHT - In Utrecht is bij baggerwerk een vliegtuigbom gevonden. Het projectiel uit de Tweede Wereldoorlog lag in de gracht bij Fort Blauwkapel.
De politie zette de omgeving tot op 300 meter rond de bom af. De Explosieven Opruimings Dienst van Defensie kwam ter plaatse en heeft het explosief onschadelijk gemaakt. De ontsteking bleek niet meer in het projectiel te zitten.
Volgens een woordvoerder van de politie is het een 250 kilo zware bom van de Duitsers. Het gaat om een flink exemplaar van 1.20 meter lang en 40 centimeter breed. De EOD bracht de bom naar de Leusderheide om hem daar gecontroleerd tot ontploffing te brengen.
Fort Blauwkapel ligt aan de noord-oostkant van Utrecht, vlakbij de snelweg A27 en een spoorlijn. De oprit en de afrit van de snelweg werden afgezet, maar over de hoofdrijbaan kon het verkeer blijven rijden. Het treinverkeer tussen Utrecht en Hilversum werd stilgelegd, omdat de spoorlijn langs het fort loopt. Op het forteiland moesten tientallen mensen hun huizen verlaten.

Vliegtuigbom Fort Blauwkapel onschadelijk
Verjaardagsfeestje verpest door vondst vliegtuigbom

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.