Burgemeester De Ronde Venen stapt op

DE RONDE VENEN - Burgemeester Burgman van gemeente De Ronde Venen heeft donderdagavond haar ontslag ingediend. Ze had naar eigen zeggen eerder verantwoordelijkheid moeten nemen bij het miljoenendebacle rond de woningbouwprojecten Marickenzijde in Wilnis en het Estafetteproject in Mijdrecht.
De Ronde Venen moet hard ingrijpen in bouwplannen waarvoor de gemeente al contracten had ondertekend. Volgens een onderzoek levert de grondexploitatie veel minder op dan de gemeente had gedacht. Het verlies kan oplopen tot meer dan 15 miljoen euro.
Eerder traden ook al twee ambtenaren af voor de fouten die hiermee waren gemaakt. De raad was verrast door het aftreden van de burgemeester.

EERDER REAGEREN

Volgens Burgman zijn door de perikelen rond de herindeling met Abcoude de projecten niet meer kritisch genoeg bekeken. De burgemeester zei tegen de raad dat ze achteraf gezien op een eerder tijdstip had moeten reageren op de signalen van de wethouder financiën en grondzaken.
Burgman maakte haar vertrek bekend tijdens de extra gemeenteraadsvergadering over het debacle. De raadsvergadering is nu verplaatst naar woensdag.

LOOPBAAN

Burgman was van 1995-2002 burgemeester van Maarn. In 2002 werd zij burgemeester van De Ronde Venen. Hier kreeg ze onder andere te maken met de dijkverschuiving in Wilnis in 2003. In 2010 kwam zij in opspraak, nadat door een hek was gereden na een feest in de Hoef.
Op 1 januari 2011 fuseerde de gemeente De Ronde Venen en Abcoude tot de nieuwe gemeente De Ronde Venen. Op die datum werd ze waarnemend burgemeester van die fusiegemeente.
Het is de bedoeling dat eind oktober bekend wordt gemaakt wie Burgman opvolgt.

Burgemeester Burgman van De Ronde Venen stapt op
Burgemeester Burgman van De Ronde Venen stapt op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.