Groot kankerbehandelcentrum op Uithof

UTRECHT - Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, dat in kanker is gespecialiseerd, en het kankercentrum van het UMC Utrecht gaan vergaand samenwerken. Ze tekenen maandag een intentieverklaring.
Beide ziekenhuizen worden eigenaar van het huidige ziekenhuis in Amsterdam en van een nog te bouwen centrum op De Uithof, waar het UMC zit. De woordvoerders willen nog niet van een fusie spreken. De samenwerking sluit aan bij de gedachte van het ministerie van VWS dat zorg zich moet concentreren. Hoe meer operaties in een bepaald specialisme, hoe meer vaardigheid.
Het is de bedoeling dat in beide kankercentra alle diagnoses en behandelingen op het gebied van kanker worden uitgevoerd. "De combinatie wil een groot centrum worden voor veelvoorkomende kankers als borstkanker. Daarnaast willen we excelleren waar het de behandeling van zeldzame kankervormen betreft."
De personele gevolgen worden komend jaar uitgewerkt. Er is een groeiambitie, dus ontslagen zijn niet aan de orde.
De woordvoerster van het Antoni van Leeuwenhoek zegt dat alle kankerpatiënten met meer ingewikkelde aandoeningen in een kankercentrum terecht moeten kunnen in plaats van een algemeen ziekenhuis. "En daar past dit in." De Amsterdamse instelling werkt ook al samen met ziekenhuizen in Hoofddorp en Lelystad.

Groot kankerbehandelcentrum op De Uithof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.