Kort nieuws: Zwangere vrouw aangereden

REGIO - Een 28-jarige zwangere vrouw uit Uithoorn is gewond geraakt bij een aanrijding. Ze werd over het hoofd gezien door de bestuurder van een auto. Die sloeg rechtsaf richting Mijdrechtse Zuwe en kruiste daarbij het fietspad. De zwangere vrouw viel en raakte gewond aan haar rug en hoofd. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.
* In Amersfoort is een meisje opgepakt voor woninginbraak. De Nieuwegeinse had samen met een ander meisje ingebroken in een woning aan de Gasthuislaan. De zoon van de bewoonster, die net bij moeder op bezoek wilde gaan, ontdekte dit en betrapte het meisje. Hij heeft haar eigenhandig overgedragen aan de politie, het ander meisje wist te vluchten.
* Twee brommobielen in Wijk bij Duurstede zijn in vlammen opgegaan. De politie sluit brandstiching niet uit. De brommobielen stonden op de Van Abcoudestraat. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen verloren gingen. Door de brand liepen twee woningen schade op aan ruiten en kozijnen.
* Bij een ongeluk op de Heeswijk in Montfoort is een inzittende van een auto gewond geraakt. Een 18-jarige man zat achter het stuur, raakte uit de bocht, slipte en ramde een hek. Een van de planken van het hek doorboorde het portier en verwondde de eveneens 18-jarige bijrijder. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeluk.
* Een man uit Baarn is gewond geraakt nadat hij tegen een boom was aangereden. Hij kwam uit een uitrit en wilde de Hilversumsestraatweg in Baarn opdraaien. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en ramde een boom. Omdat hij geen gordel droeg sloeg hij met zijn hoofd tegen de voorruit en liep hoofdletsel op. De man is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
* Op de kruising Bonte Poort / Groeneweg in Bunschoten is een fietsster gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto en werd geschept. Bij de smak die ze op het wegdek maakte heeft ze vermoedelijk haar rechterschouder of bovenarm gebroken. Ze is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.
* Een jongen in Amersfoort is zomaar in elkaar geslagen. Op het Lieve Vrouwekerkhof werd de 16-jarige Amersfoorter 's nachts belaagd door een groep. Ook zijn fiets moest het ontgelden. Het slachtoffer heeft hoofdletsel opgelopen. De politie heeft een verdachte aangehouden.
* In Linschoten hebben twee jongens op een brommer een 33-jarige vrouw van haar fiets gereden. Een agent zat al achter de verdachten aan omdat een van hen geen helm droeg. De jongens van 13 en 14 zijn niet alleen aangehouden voor het doorrijden na een ongeluk, ook bleek dat de brommer net daarvoor was gestolen.
* In Rhenen is een jongen onwel geworden nadat hij was mishandeld. Het 14-jarige slachtoffer lag bij een benzinestation aan de Grebbeweg. Volgens getuigen was hij in elkaar geslagen. Doordat er een duidelijk signalement van de verdachte was, konden agenten al een snel een 17-jarige jongen aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.