Eis: 12 jaar voor moord op Trudy van der Vlis

UTRECHT - De officier van justitie heeft tegen de 40-jarige Marcel S. uit Breukelen een gevangenisstraf geëist van 12 jaar. De aanklager vindt het bewezen dat hij Trudy van der Vlis met een hamer heeft doodgeslagen.
De 62-jarige dove en geestelijk gehandicapte bovenbuurvrouw van de verdachte werd een jaar geleden in de struiken bij haar flat aangetroffen.
S. heeft ontkend verantwoordelijk te zijn voor de dood van de vrouw maar de officier van justitie zegt dat er voldoende sporen en getuigenverklaringen zijn om de moord aan te tonen. Zo zou de verdachte tegen buurtgenoten hebben gezegd dat hij zijn dove bovenbuurvrouw wilde vermoorden omdat haar tv altijd te hard stond.
Ook hebben getuigen Marcel S. gezien op de plek waar het slachtoffer werd gevonden. Diezelfde getuigen zagen hem iets in het water gooien. Dat bleken latexhandschoenen te zijn waarop DNA van het slachtoffer zat.
De verdachte zelf zweeg maandag in de rechtszaal en liet zijn advocaat het woord voeren. Volgens de raadsman is er onvoldoende bewijs dat Marcel S. de moord heeft gepleegd en moet zijn cliënt worden vrijgelaten.
De rechtbank doet op 17 oktober uitspraak.

Eis: 12 jaar voor moord op Trudy van der Vlis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.