Kort nieuws: Jeugdzorg A'foort wil efficiënter zijn

REGIO - De crisisopvang voor jongeren in Amersfoort doet mee aan een landelijke proef om de bureaucratie in de jeugdzorg te verminderen. In het project 'Tijd voor Jeugd' wisselen de deelnemende organisaties tips uit over efficiënter werken.
* De politie in Utrecht heeft een hennepplantage ontdekt aan de Ibisdreef. De kwekerij in de flat kwam aan het licht na klachten over lekkage bij de onderburen. Er stonden 182 planten. De eigenaar is nog onbekend.
* De stad Utrecht moet meer aandacht hebben voor dierenleed in circussen vinden de lokale GroenLinks en SP-fracties. Volgens de partijen geven andere Nederlandse steden vooral circussen zonder wilde dieren een vergunning. Dat zou Utrecht ook moeten doen, zeggen de partijen.
* Op de Ringfazant in Nieuwegein zijn maandagavond twee mannen aangehouden. De een vond het nodig om een agent meerdere malen te beledigen en de ander riep een doodsbedreiging naar een groep jongeren. Het tweetal van 44 en 65 jaar moest direct instappen en meerijden naar het bureau.
* In Veenendaal zijn vannacht drie Oost-Europeanen aangehouden. De mannen liepen op een ongebruikelijk tijdstip op een ongebruikelijke plek: het dak van de parkeergarage aan de Passage. Het vermoeden bleek terecht, want het trio had inbrekersgereedschap bij zich.
* De politie heeft in Eemnes een hennepkweker van 72 jaar aangehouden. Agenten gingen zijn huis in de wijk Lambertsveen in na een tip dat er mogelijk zakken met wietplanten de woning waren binnengebracht. In een slaapkamer hingen 25 grote henneptakken te drogen. Hij is opgepakt en de henneptakken worden vernietigd.
* Een man in Utrecht is maandag rond middernacht aangehouden omdat hij ingebroken had in een auto. Agenten waren na een melding zeer snel ter plaatse en zagen een 37-jarige man uit Apeldoorn op de Asch van Wijckbrug lopen. Ze hielden hem aan en troffen een schroevendraaier en autoradio aan.
* In Veenendaal is maandagavond rond 18.45 uur motorrijdster gewond geraakt door een verkeersongeval op de rotonde Rondweg-oost. Een 52-jarige automobilist uit Veenendaal veranderde plots van richting en daarvan schrok de 23-jarige vrouw, waarna ze viel. Het slachtoffer uit Randwijk werd met pijn in haar zij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
* Twee mannen uit de wijk Ringfazant in Nieuwegein zijn naar het politiebureau gebracht omdat ze agenten hadden beledigd en bedreigd. Eén van de mannen kwam naar buiten toen een fietsagent met enkele jongeren sprak. De mannen waren bij de politie bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.