Geen harde Hoogland-aanpak in Kruiskamp

PROVINCIE UTRECHT - Burgemeester Bolsius voelt geen enkele druk om overlastgevers in de Amersfoortse wijk Kruiskamp met dezelfde harde aanpak te lijf te gaan die eerder in Hoogland werd gebruikt. Dat blijkt uit een gesprek dat RTV Utrecht dinsdagmorgen met hem had.
Volgens de Amersfoortse burgemeester zijn er opvallende verschillen tussen de overlast van kinderen in de wijk Kruiskamp en soortgelijke hinder van jongeren in Hoogland. De overlastplegers in Kruiskamp zijn tussen de 8 en de 12 jaar oud en zorgen regelmatig voor bedreigingen, waarbij ook fysiek geweld wordt gebruikt.
Omdat de Kruiskampse kinderen zo jong zijn, lijkt Bolsius vooralsnog niet van plan dezelfde harde aanpak als in Hoogland te gebruiken. Daar kregen ouders van overlastgevende pubers een brief en zijn inmiddels diverse aanhoudingen verricht.
Gevraagd naar hoe de burgemeester de overlast in Kruiskamp te lijf wil gaan, kiest Bolsius onder meer voor gesprekken met ouders van daders: "Hoe zorgen we ervoor dat de verschillende groepen die in zo'n wijk wonen goed met elkaar kunnen samenleven en spelen?"
Drie fracties in de gemeenteraad hebben inmiddels raadsvragen gesteld. Maandag werd de situatie in Kruiskamp ook landelijk opgepikt. De PVV wil kamervragen stellen over de overlast.

Bolsius over zijn plannen om de overlast in Kruiskamp tegen te gaan
Geen harde Hoogland-aanpak in Kruiskamp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.