Isabella volgt Bosch op als wethouder Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse PvdA-fractievoorzitter Gilbert Isabella volgt Harrie Bosch op als wethouder.
De partij heeft hem voorgedragen om onder meer de loodzware portefeuilles Wonen, Ruimtelijke Ordening en Leidsche Rijn op zich te nemen. Het is nog niet bekend wie de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA wordt.
Bosch maakte vorige week bekend weg te gaan om "ruimte te maken voor de invulling van een nieuwe levensfase". Daarom stopt hij er op 10 november mee.
De PvdA-fractie in Utrecht heeft Isabella dinsdagmiddag gepresenteerd als zijn opvolger. Isabella zit sinds 2006 in de Utrechtse gemeenteraad. Zijn naam zong al nadrukkelijk rond als gedoodverfde opvolger van Bosch.
Gadiza Bouazani, vice- fractievoorzitter van de PvdA: "Toen Harrie Bosch een week geleden zijn vertrek uit de Utrechtse politiek aankondigde wisten wij dat het voor zijn opvolger niet makkelijk zal zijn hem te vervangen. Wij zijn heel blij dat Gilbert Isabella bereid is dit te doen. Vanuit zijn werk als programmaleider bij het Kenniscentrum van Nicis Institute heeft Gilbert veel kennis opgedaan met Wonen, Stedelijke Economie en Krachtwijken."
Bert van der Roest neemt Isabella's plaats in de gemeenteraad in. Hij was eerder raadslid in de periode van 2006 tot 2010.

Eerste reactie Isabella op voordracht als wethouder Utrecht
Isabella volgt Bosch op als wethouder Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.