Kort nieuws: Reeks autokraken in Abcoude

REGIO - In Abcoude zijn eerder deze week meerdere auto's opengebroken. Alleen al in de nacht van zondag op maandag werd ingebroken op De Weert, Starnheim en Molenwetering, zo blijkt uit de aangiftes die daarna binnenkwamen. De buit bestond uit airbags en navigatiesystemen.
* Door de samenwerking tussen de politie in Breda en Amersfoort is een camperdief opgepakt. Agenten in Breda kregen een telefoontje uit Amersfoort, dat een man uit Bavel een camper uit Keistad had gestolen. De camper stond op de Kleine Koppel. De politie in Breda heeft de man uit Bavel opgepakt.
* De politie in Amersfoort onderzoekt een mishandeling in de Fazantenstraat. De ruzie ging om een scooter. De bestuurder werd van zijn scooter afgetrokken en mishandeld; datzelfde lot onderging een andere jongen. De politie heeft twee anderen, een man van 23 en een jongen van 15 opgepakt.
* Slechts 2 procent van alle kinderen vanaf zeven jaar eet genoeg groenten. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM in Bilthoven. Volwassenen doen het niet veel beter, daar komt zo'n 85 procent niet aan de aanbevolen hoeveelheid van vier lepels groenten per dag. Nederlanders eten ook te weinig fruit en vis. Bovendien werken ze te veel ongezonde vetten naar binnen, zo staat in het rapport.
* De PVV wil dat het kabinet het plan Randstadprovincie van tafel haalt. Hero Brinkman gaat een motie indienen. Hij wil eerst rustig praten over het samenvoegen van Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. De PVV lijkt niet de enige tegenstander.
* In Woerden heeft brand gewoed in een huis in de wijk Molenvliet. Op de Bekenlaanveroorzaakte het vuur en de rook binnen flinke schade. Ook de buren hebben rookschade opgelopen. De brandweer was er snel bij en wist erger te voorkomen. Niemand raakte gewond. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.
* Bij een aanrijding in Amersfoort is een fietser gewond geraakt. De 58-jarige vrouw werd op de Randwijcklaan over het hoofd gezien door een automobilist. Het slachtoffer kwam ten val en is met een gebroken bekken naar het MMC vervoerd.
* De politie in Vianen heeft twee mannen opgepakt voor winkeldiefstal. Ook de buit is gevonden, maar naar de winkel in kwestie wordt nog gezocht. Een beller op 112 meldde dat de verdachten opvallend aan het rommelen waren in een auto op de Bonnastraat. Toen agenten een kijkje kwamen nemen, vonden ze in de auto een geprepareerde tas en een grote hoeveelheid drogisterij-artikelen.
* Seniorenbonden in Soest en Soesterberg zijn een enquête gestart, om te achterhalen wat de lokale ouderen van hun woonsituatie vinden.
* In Baarn is vannacht een autokraker op heterdaad betrapt. De politie had een tip gekregen en vond de 19-jarige gehurkt naast een auto op de Gerard Doulaan. Hij had inbrekersgereedschap bij zich en moest mee naar het bureau. De bromfiets die hij bij zich had is in beslag genomen, want die is waarschijnlijk gestolen.
* In Rhenen heeft de politie ongeveer twintig bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten. Op de Grebbeweg werden zestien auto's geflitst en er kwamen ook bestuurders voorbij die geen gordel om hadden of geen rijbewijs bij zich hadden.
* De politie Utrecht heeft een scooterdief opgepakt, die was herkend door de eigenaar van de scooter. De jongen van 17 zag zijn gestolen scooter staan bij een benzinepomp op het 24-oktoberplein. De twee jongens die erbij stonden renden weg toen de politie kwam. Een van hen, een veelpleger van 15 jaar, werd opgepakt op de Trumanlaan en zit vast.
* Een vrouw in Rhenen heeft vannacht de schrik van haar leven gekregen. Ze werd wakker van een inbreker in haar slaapkamer. De man ging er direct vandoor; de politie weet nog niet of hij iets heeft gestolen.
* De politie van Nieuwegein zoekt een oudere automobilist die dinsdagavond een aanrijding veroorzaakte. Op een kruising van de Graaf Florisweg botste de man op een stilstaande auto voor het verkeerslicht, die vervolgens botste op de auto ervoor. Het eerste slachtoffer is met pijn in haar maag naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl de verdachte direct na de botsing doorreed. Zijn kentekenplaat bleef achter.
* In Zeist speurt de politie naar twee inbrekers. De twee lichgetinte jongemannen braken afgelopen nacht in bij een pand aan de Graaf Lodewijklaan. Wat ze hebben gestolen, is onbekend. Na hun daad gingen ze er op een donkere scooter vandoor. Vier dagen eerder is in hetzelfde pand ook al ingebroken.
* De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van airbags in Bunschoten. Bij een autobedrijf aan De Kronkels braken onbekenden maandag na sluitingstijd zes auto's open en opvallend genoeg werden alleen de airbags meegenomen. Wie meer van de zaak denkt te weten wordt verzocht om de politie te bellen.
* Een 21-jarige man uit Montfoort is in Oudewater zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij gebruikte de Willeskop als racebaan met een snelheid van 123 km/u, terwijl 60 daar als maximum geldt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.