Elisabethlocatie uit plannen Randenbroek

AMERSFOORT - B&W van Amersfoort heeft de plannen voor het Park Randenbroek aangepast. Onder meer het Elisabethziekenhuis wordt niet langer meegenomen in de bestemmingsplannen. B&W gaat daar nieuwe ideeën voor maken.
De financiële situatie van de gemeente is de reden voor de aanpassing, staat in de brief van b&w aan de gemeenteraad. Er is nog geen geld beschikbaar voor een groene Elisabethlocatie.
Dat betekent ook dat er voorlopig een streep door een nieuw fietspad wordt gezet. B&W willen de plek uiteindelijk wel betrekken bij het park.

HAAST

De gemeente heeft haast met de plannen. Nog in 2011 moet met de bouw en herinrichting van Park Randenbroek XL worden begonnen, of de stad loopt subsidies mis. De gemeente denkt wel dat er nog enkele rechtszaken tegen de bestemmingsplannen worden aangespannen.
Amersfoort wil van park Randenbroek en de omliggende gebieden de Beek, de Vosheuvel, de groenstroken bij de sportvelden een groot recreatiegebied maken, met onder meer sportvelden en een skeeler/ijsbaan. Daar zal overigens geen muziek worden gespeeld en om 22 uur zal de baan de hekken sluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.