RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Heuvelrug wil in kazernecommissie Defensie

1/1
DOORN -

De provincie Utrecht en de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn eind augustus overvallen door de aankondiging van minister Hans Hillen van Defensie over de mogelijke sluiting van de marinierskazerne in Doorn. Voor die tijd heeft de bewindsman hierover geen contact gehad met de bestuurders.Dat zei een van hen, burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug, maandag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Volgens hem was ook de Utrechtse commissaris van de Koningin, Roel Robbertsen, niet op de hoogte van de plannen van Hillen om de mariniers te verplaatsen naar Zeeland.Pas uit een brief die de minister op 31 augustus naar de Kamer stuurde, bleek dat een commissie van Defensie deze optie onderzoekt, aldus Naafs.
SLECHTE ONDERBOUWING

Utrechtse Heuvelrug wil een zetel in die commissie om betrokken te blijven bij de ontwikkelingen. Volgens Naafs is de mogelijke verhuizing slecht onderbouwd en kost ze veel werkgelegenheid voor Doorn en omgeving.Naafs weerspreekt het argument dat er geen mogelijkheden in Doorn zijn om de Van Braam Houckgeestkazerne uit te breiden.
PEIJS

De Zeeuwse commissaris van de Koningin Karla Peijs zou het geweldig vinden als de mariniers naar Vlissingen komen. Ze hield de Kamerleden voor dat in de afgelopen jaren 20 rijksdiensten uit de provincie zijn vertrokken, waardoor zo'n 1600 arbeidsplaatsen zijn verdwenen.Toen Hillen haar in juni belde of Zeeland iets voor de mariniers zou kunnen betekenen, hapte ze direct toe. In Vlissingen staat al een kazerne. De benodigde nieuwbouw kost naar schatting 150 ŗ 200 miljoen euro.Peijs en burgemeester Renť Roep van Vlissingen zeggen dat ze Defensie veel te bieden hebben: voldoende grond, een goede huizenmarkt, een wapendepot, een brandweertrainingscentrum, voldoende oefenterreinen, scholen en sportfaciliteiten."We willen het uiterste doen om Defensie naar Zeeland terug te krijgen", zei Peijs. Maar volgens haar is het nog geen gelopen race. Een commissie, waarin de vastgoeddienst van Defensie, mariniers, provincie en gemeente zitten, brengt nu alle eisen in kaart. De Kamer krijgt de uitkomsten daarvan eind november.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -