Opgepakte jongens Terwijde weer vrij

UTRECHT - Alle vijf jongeren die zijn opgepakt voor vernielingen in de Utrechtse wijk Terwijde, zijn vrijgelaten. Het OM bekijkt nog of vier jongens vervolgd worden. Eén tiener is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
De vijf werden zondag vastgezet, omdat ze ruiten ingegooid zouden hebben bij een huis aan de Lloyd Webberhof. Volgens burgemeester Wolfsen van Utrecht heeft de politie de jongens van 13 tot 15 jaar oud op heterdaad betrapt.
De advocaten en ouders van de jongens zeggen dat daar niets van klopt. Volgens advocaat Hoekzema zaten twee agenten op 125 meter afstand in de bosjes, en hebben ze door een verrekijker gezien dat de jongens 'iets' deden. Mogelijk dat ze een gat in de deur groter aan het maken waren.

VAAG

Hoekzema noemt de gronden waarop de verdachten zijn gearresteerd, erg vaag. De onderzoeksrechter was

het daar niet mee eens. Bij vier van de vijf verdachten zag de rechter-commissaris wel redenen om ze vast te houden. Maar omdat de verdachten jong en beïnvloedbaar zijn en weer naar school moeten, werden ze

toch allemaal naar huis gestuurd.
In een brief schrijft een familielid van een van de jongens, dat de tieners zijn aangehouden om de positie van Wolfsen te beschermen. De jongens wisten dat er agenten aan het posten waren.
Het is voor de derde keer in korte tijd dat jongeren het voorzien hebben op een huis in de wijk Terwijde. Eerder waren homostel Hans en Ton en een Marokkaanse familie doelwit.
Van de vijf jongens komen er vier niet uit Terwijde.

Opgepakte jongens Terwijde weer vrij
Socioloog over verpauperende vinex-wijken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.