Jongens Terwijde verdachten geweldpleging

PROVINCIE UTRECHT - De vijf jongens die zondag in Terwijde zijn opgepakt worden verdacht van openlijke geweldpleging. Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM). De jongens zijn bekenden van de politie, zegt het OM.
Twee agenten hebben volgens het OM gezien dat de jongens, van 13 tot 15 jaar oud, een ruit hebben vernield. Volgens de advocaat was de ruit al kapot en stonden de jongens voor de woning te schuilen voor de regen.
De tieners hebben vanwege de aantijging van zondag tot en met woensdag in de cel gezeten in Houten. De hechtenis van vier jongens is geschorst door de rechter-commissaris omdat ze weer naar school moesten.
De jongens blijven wel verdachte, zegt het OM. Ook de vijfde jongen wiens hechtenis wel is opgeheven, blijft verdachte.

POLITIE

Verslaggever Jildou van Opzeeland was in de wijk en zegt dat de politie zichtbaar en onzichtbaar aanwezig is, tot vreugde van de buurtbewoners.
Omwonenden denken dat jongens die dit weekend zijn opgepakt, onderdeel uitmaken van een grotere groep overlastgevers. Deze groep jongeren hangt vaak rond bij treinstation Terwijde.

WOLFSEN

Woensdag zei een familielid van een van de jongens dat hij denkt dat de jongens zijn vastgezet vanwege de reputatie van burgemeester Wolfsen. Die heeft de gemeenteraad beloofd om alles te doen om treiteraars van de straat te halen. Eerder werden al mensen weggepest uit Terwijde en dat heeft Wolfsen bijna de kop gekost.
De man zei dat hij dat achter een harde aanpak van overlastgevers staat, maar dat de beschuldigingen van de agenten te vaag zijn in dit geval.

Jongens Terwijde verdacht van geweldpleging

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.