Wolfsen praat met COC over veiligheid homo's

UTRECHT - Burgemeester Wolfsen heeft donderdagavond met homo-organisatie COC overlegd over het homo-beleid in de stad Utrecht. Afgesproken is, dat er vaker wordt overlegd.
Volgens Wolfsen zijn er per jaar tien aangiften van homogeweld in de stad Utrecht. Het COC zette eerder vraagtekens bij die aantallen, omdat niet alle homo's aangifte willen doen. In Amsterdam krijgt de politie tien aangiften per week.
De Utrechtse burgemeester heeft in de afgelopen tijd onder vuur gelegen omdat hij niet voldoende deed tegen het pesten van mensen die op hetzelfde geslacht vallen. De afspraak met het COC was al enige tijd geleden gemaakt, maar kon niet eerder doorgang vinden.
De homo-organisatie zegt dat ze lange tijd het gevoel hadden dat ze langs de zijlijn stonden, maar dat moet nu verleden tijd zijn. Vanaf januari wordt er structureel samengewerkt met de gemeente om het aantal incidenten met homo's te verkleinen.
De stad heeft al een zogeheten gayalert in het leven geroepen. Dat telefoonnummer kunnen homo's bellen als ze gepest of bedreigd worden. Ook is er bij de politie meer aandacht voor de positie van homo's, transgenders en lesbo's.

Wolfsen praat met COC over homobeleid

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.