RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dode na achtervolging van dieven op A2

1/5
VINKEVEEN -

Het ongeluk op de A2 bij Vinkeveen is veroorzaakt door twee vluchtende benzinedieven. Met de politie op de hielen, reden ze in op een file. Daardoor is een automobilist om het leven gekomen. De dieven zijn aangehouden.De verdachten reden om 9.39 uur weg bij een benzinepomp in Culemborg. Ze werden achtervolgd door een getuige. Die schakelde direct de politie in, die bij Vianen de achtervolging overnam.De dieven reden volgens de politie zeer roekeloos en probeerden de agenten tot drie keer toe van de weg te drukken. De nummerplaten van de auto waren gestolen, zegt het KLPD.Volgens getuigen heeft de politie de file gecreŽerd om de dieven tot stilstand te dwingen. Vervolgens reden de dieven met hoge snelheid achterop een auto die in de file stond. De bestuurder daarvan is overleden. De inzittende van een andere auto raakte lichtgewond.
PISTOOL

Ook de dieven raakten gewond. Het gaat volgens een getuige om twee gespierde mannen van rond de 30 jaar van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De twee zijn door agenten met getrokken pistool uit hun auto gehaald en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.Het KLPD doet het onderzoek naar het incident vanwege de objectiviteit, omdat het korps in Utrecht bij het ongeluk is betrokken.
VERKEER

De politie heeft de A2 bij Vinkeveen urenlang volledig afgezet voor onderzoek. Rond 13.15 uur gingen enkele rijstroken weer open. Verkeer richting Amsterdam is aangeraden om te rijden via Hilversum. Veel auto's vanaf de A2 zijn tijdelijk omgeleid via Vinkeveen. Dat dorp was enige tijd praktisch onbereikbaar door de vele auto's.Door het ongeluk ging de wedstrijd van Spakenburg tegen de Rijnsburgse Boys later van start. De spelersbus van Spakenburg stond in de file. De wedstrijd was al een maand geleden al gespeeld, met 1-0 winst voor Spakenburg, maar de laatste 9 minuten moesten worden overgespeeld van de KNVB.Bent u ooggetuige van het drama op de A2 en wilt u uw verhaal doen? Bel dan met de tiplijn van RTV Utrecht op 030-8500500Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -