Leraar geschorst vanwege zedenmisdrijf

UTRECHT - De medewerker van het Utrechtse Sint-Gregoriuscollege die op non-actief is gezet omdat hij verdacht wordt van een zedenmisdrijf was godsdienstdocent op de school. Dat bevestigt de advocaat van de man.
De Maartensdijker is op 17 oktober aangehouden nadat de ouders van een 15-jarige jongen aangifte deden. Bij de aanhouding is ook de computer van de 47-jarige verdachte in beslag genomen.
Volgens de advocaat van de man heeft het 15-jarige slachtoffer zich ouder voorgedaan dan hij werkelijk was. Zo zouden de twee volgens de raadsman samen de 'achttiende' verjaardag van de jongen hebben gevierd ook al was dat niet het geval. De relatie zou enkele maanden hebben geduurd.

VOORARREST

Het voorarrest van de man is met zestig dagen verlengd. Het is onzeker of hij na zijn rechtszaak nog terug kan keren op het Sint-Gregoriuscollege.
De school heeft de man na zijn arrestatie op non-actief gezet en meldde dat het slachtoffer geen leerling op de school was. Ook benadrukt een woordvoerder dat de verdachte nog nergens van veroordeeld is.
Het Sint-Gregorius College is een rooms-katholieke school voor het voortgezet onderwijs met twee locaties in de Utrechtse binnenstad.

Ophef op Utrechtse Sint-Gregoriuscollege wegens misbruik door leraar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.