Laatste dag voor blauwe bord Utrecht CS

UTRECHT - De NS sturen vrijdag het laatste mechanische reisinformatiebord met pensioen. Het circa 3000 kilo zware blauwe bord op Utrecht CS moet net als in Amsterdam en Den Haag wijken voor een modernere opvolger.
Het bord wordt na de avondspits gedemonteerd en verhuist daarna naar het Spoorwegmuseum. Om 14 uur wordt ceremonieel afscheid genomen van het bord.
Daarbij werd op de valreep nog een petitie aangeboden voor het behoud van het apparaat, dat in de loop der jaren uitgroeide tot een populaire ontmoetingsplaats voor reizigers. De online petitie werd ondertekend door ruim 1400 mensen.
Het enorme infobord verwelkomt al 23 jaar reizigers op het station. De beslissing een nieuw, digitaal beeldscherm op te hangen werd dan ook niet door alle treinreizigers met gejuich onthaald.
Zo protesteerde een romantisch ingestelde reiziger op Twitter tegen de verwijdering van het 7 bij 6 meter grote informatiebord. Naar eigen zeggen omdat hij zijn huidige vriendin voor het eerst tegenkwam in de schaduw van de blauwe kolos.

Laatste dag voor blauwe bord Utrecht CS

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.