Tijdelijke afzetting bij Keulsekade

PROVINCIE UTRECHT - Op de Keulsekade in Utrecht mogen voorlopig geen auto's meer parkeren. De gemeente heeft na het dodelijke ongeluk van gisteren in overleg met omliggende bedrijven afzettingen neergezet op de kade aan het Merwedekanaal. Bij het incident kwamen twee jongetjes van 2 en 3 jaar om het leven.
De moeder van de peuters was uitgestapt. Daarna kwam de auto in beweging op de aflopende kade. Ze probeerde de auto nog te stoppen, maar viel samen met het voertuig in het kanaal. De vrouw kon met hulp van een omstander uit het water worden gehaald. De peuters konden niet worden gered, hoewel er meerdere mensen in het kanaal waren gesprongen.
De plek waar de auto het water inreed, is geen officiële parkeerplaats en dus waren daar geen voorzieningen voor, zegt de gemeente. Er wordt nu met spoed gekeken wat er bij de kade moet gebeuren om herhaling van het drama te voorkomen.

VERSLAGENHEID

De verslagenheid bij hulpverleners en getuigen is groot door het drama in Utrecht-West. Burgemeester Wolfsen is direct naar de plek van het ongeluk gegaan en heeft gesproken met getuigen.
De ouders zijn opgevangen en ook hulpverleners en getuigen krijgen hulp bij het verwerken van het trauma.Slachtofferhulp twitterde na het ongeluk dat getuigen altijd mogen bellen met nummer 0900-0101.

Peuters verdronken bij Keulsekade in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.