OM houdt vast aan straatrace, verdachte niet vrij

UTRECHT - Justitie houdt vol dat de verdachte van het dodelijke ongeluk op de Cartesiusweg in Utrecht, bezig was met een straatrace. Dat bleek vandaag tijdens een voorbereidende zitting.
De 23-jarige Mohammed ben J. uit Baambrugge reed op 25 juli met hoge snelheid een auto van achteren aan met zijn BMW. De bijrijder in de aangereden auto overleefde het niet, de bestuurder raakte zwaargewond.
De officier van justitie zei op de zitting dat getuigen hebben verklaard dat twee auto's met hoge snelheid een race hielden op de Cartesiusweg in Utrecht.
De tweede auto is nooit gevonden, maar het OM blijft ervan overtuigd dat het om een wedstrijd ging. Ook omdat Ben J. volgens technische rapportage met een snelheid van 70 tot 140 kilometer per uur op de auto is geknald op een weg waar 50 het maximum is.
De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 30 januari. Tot die tijd blijft de verdachte vastztitten. Het wachten is nog op de analyse van de camerabeelden.
De advocaat van de verdachte vroeg om het voorarrest van zijn cliënt te beëindigen. Hij wees erop dat Ben J. op een paar snelheidsbekeuringen na geen strafblad heeft en dat er sprake geweest van een noodlottig ongeval op een weg waar iedereen te hard rijdt.
De rechtbank oordeelde dat het maatschappelijk belang zwaarder moest wegen en liet de verdachte daarom niet vrij.
Mohammed Ben J. zei tijdens de pro-formazitting in tranen 'dat hij dit ook allemaal niet heeft gewild'.

OM houdt vast aan straatrace, verdachte niet vrij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.