'Onderzoek Keulsekade vergt tijd'

UTRECHT - De gemeente Utrecht doet nog onderzoek naar eerdere meldingen over onveilige parkeerplekken langs de Keulsekade. Vorige week kwamen daar twee peuters om toen een auto het kanaal in rolde.
Waarschuwingen over de Keulsekade kunnen op verschillende plekken zijn binnengekomen, schrijft de gemeente in een brief aan de raad. Het kost tijd om dit na te gaan, maar vooralsnog zijn er geen meldingen aan het licht gekomen waaruit blijkt de gemeente op de hoogte was, stelt het college in een brief aan de raad.
De gemeente is nog op zoek naar structurele oplossing voor de situatie aan de Keulsekade. Op dit moment staan er tijdelijke afzettingen. Ondertussen onderzoekt de gemeente ook of er vergelijkbare situaties in de stad zijn waar maatregelen noodzakelijk zijn.

EERDERE ONGELUKKEN

Op dit moment is de politie bezig met onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk van afgelopen woendag. In de periode 2003 tot en met 2011 zijn inclusief het fatale incident van afgelopen woensdag vier verschillende auto's te water geraakt bij de Keulsekade.
In één geval, in juli dit jaar, ging het volgens de gemeente om een geparkeerde auto, in de andere twee gevallen betrof het ongelukken met rijdende auto's.
De gemeente heeft contact gezocht met de nabestaanden en condoleances overgebracht. Die hebben aangegeven dat zij een condoleancebezoek in een later stadium op prijs stellen. Gisteren namen medewerkers van Douwe Egberts, de oud-werkgever van de moeder van de kinderen, afscheid van de jongens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.