Overlastpleger Terwijde veroordeeld

UTRECHT - De kinderrechter heeft vandaag een van de overlastplegers in de Utrechtse wijk Terwijde veroordeeld tot vier weken voorwaardelijke jeugddetentie.
De jongen (15) werd januari dit jaar op heterdaad betrapt bij een poging tot inbraak in een woning aan de Carl Zellerhof. Vingerafdrukken van de verdachte leidden naar een andere woninginbraak in 2010 bij een Marokkaans gezin in de Heinrich Bertéstraat.
De bewoners waren op dat moment op vakantie. Toen ze terugkeerden bleken een navigatiesysteem, een spelcomputer en een geldbedrag te ontbreken. Het gezin verliet uiteindelijk Leidsche Rijn vanwege aanhoudende pesterijen en vernielingen. Twee broers in de wijk, onder wie de 15 werden aangewezen als verantwoordelijken en moesten de wijk verlaten na een kort geding van woningcorporatie Mitros.
De officier van justitie achtte onder andere op basis van het technisch onderzoek de 15-jarige jongen schuldig aan deze twee inbraken en eiste daarom bij de kinderrechter vier weken voorwaardelijke jeugddetentie met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast moet de jongen de aanwijzingen van de gezinsvoogd en jeugdreclassering volgen.
De kinderrechter achtte beide woninginbraken bewezen en volgde eis. De jongen blijft voorlopig in de instelling voor jeugdzorg waar hij al sinds zijn schorsing uit de voorlopige hechtenis op 25 februari 2011 verblijft

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.