Geen maatregelen tegen 'verloedering' Máximapark

UTRECHT - De gemeente Utrecht neemt geen extra maatregelen tegen vandalisme in het Máximapark.
Eenmansfractie Groep Kuijper vroeg zich onlangs af of de verloedering in het nieuwe park in Leidsche Rijn al is begonnen. Onlangs werd er een glaskunstwerk vernield. Ook zijn er klachten over graffiti en zwerfvuil. Groep Kuijper stelt de afgelopen tijd verschillende e-mails van bezorgde parkbezoekers te hebben ontvangen. De partij vroeg onlangs aan het college wat er gedaan wordt tegen het vandalisme en pleitte voor meer toezicht in het park.
Maar volgens het college kunnen vernielingen aan kunstwerken in de openbare ruimte niet altijd voorkomen worden en is meer toezicht in het park niet nodig. "De mate van toezicht is afgestemd op de mate van het gebruik van het park en wisselt per periode. Onder anderen de wijkveiligheidsmanage en de teamchef Toezicht en Handhaving stemmen met elkaar af welke mate van toezicht wanneer noodzakelijk is", antwoordt het college.
Groep Kuijper stelde dat er sprake is onderbezetting van mensen die het park onderhouden, maar volgens het college is de bezetting volgens de norm.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.