Kamer wil vervolging oud-bestuur Zonnehuizen

ZEIST - Alle partijen in de Tweede Kamer dringen aan op vervolging van de oud-bestuursleden van zorginstelling Zonnehuizen in Zeist. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een overleg van de Kamer met staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten.
De antroposofische instelling voor jeugd-, ggz- en gehandicapten- en huisartsenzorg zit in grote financiële nood en dat zou komen door mismanagement van het vorige bestuur. In twee jaar tijd zouden miljoenen euro's zijn verdampt.
Wat er precies is gebeurd, kon Veldhuijzen van Zanten nog niet zeggen. Ze heeft de jaarcijfers van 2010 nog niet ontvangen. Die krijgt ze volgende week en daarna zal ze de Tweede Kamer inlichten. Dan wordt ook duidelijk of er een gang naar de rechter volgt.
De SP in de Tweede Kamer wil dat ook de rol van de Nederlandse Zorgautoriteit en het zorgkantoor in de regio worden onderzocht.
Eerder dinsdag werd bekend dat het interim-bestuur offers vraagt van het personeel om geldschieters aan te trekken en zo een faillissement te voorkomen.

Kamer wil vervolging oud-bestuur Zonnehuizen