Crisisoverleg in Amersfoort wegens Eemhuis

PROVINCIE UTRECHT - In Amersfoort is het voltallige college bijeen om te praten over de situatie die is ontstaan rond het Eemhuis. Het cultureel centrum valt bijna 10 miljoen euro duurder uit en in een onderzoeksrapport staat dat dit het gevolg is van grote politieke fouten.
Ambtenaren zouden de overschrijding maandenlang onder de pet hebben gehouden, staat in het rapport dat donderdag werd gepresenteerd aan de gemeenteraad.
Vanwege de problemen stapte wethouder Barendregt al op. In het rapport staat dat ook wethouder Buijtelaar van Financiën geblunderd heeft. Hij zou niet kritisch genoeg zijn geweest op de uitgaven voor het Eemhuis.

REL

In de nasleep van het onderzoek heeft burgemeester Bolsius fel uitgehaald naar gemeenteraadsleden. Die spelen volgens hem veel te veel op de man. Ambtenaren vallen onder de verantwoordelijkheid van het college, schrijft Bolsius in een brief aan de fractievoorzitters.
Aan de ambtenaren schrijft Bolsius dat hij de fractievoorzitters op de vingers heeft getikt. De meeste fractievoorzitters hebben tegen RTV Utrecht gezegd dat ze het eens zijn met Bolsius.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.