PvdA: geen vertrouwen na Eemhuisdebacle

AMERSFOORT - De PvdA in Amersfoort wil op het raadsdebat komende dinsdag een college zien dat bereid is tot verregaande veranderingen na het financiële drama rond het Eemhuis. Als dat niet zo is, zegt de grootste oppositiepartij het vertrouwen in het college op.
Rob van Muilekom, fractievoorzitter van de sociaaldemocraten, zei in U Vandaag vooral in D66 teleurgesteld te zijn. Die partij zei zelf altijd open en transparant te handelen maar daar is volgens hem weinig van gebleken. In een rapport over de kostenoverschrijding van het Eemhuis bleek dat ambtenaren en de inmiddels afgetreden D66-wethouder Barendregt hogere kosten tijden lang onder de pet hielden.
Daarom is het volgens Van Muilekom tijd voor een discussie over de positie van D66 in het college. Ook de posities en portefeuilles van andere wethouders zijn daarbij niet veilig. Een brief waarin het college vrijdag spijt betuigde over de kostenoverschrijding van 10,5 miljoen euro vindt de fractievoorzitter niet genoeg.
Komende dinsdag is de raadsvergadering. In U Vandaag waarschuwde Van Muilekom al dat als het college dan niet bereid is tot verregaande veranderingen zijn partij het vertrouwen zal opzeggen. De politicus denkt daarbij zeker gesteund te worden door andere partijen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.