Instellingen

Zorginstelling Zonnehuizen vraagt surséance aan

ZEIST - Zorginstelling Zonnehuizen in Zeist vraagt surséance van betaling aan. Eerder dit jaar bleek Zonnehuizen in grote financiële problemen te verkeren. De directie zou de afgelopen jaren twintig miljoen euro hebben verspeeld door mismanagement.
Zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Toezicht stapten op. Het interim-bestuur probeerde de afgelopen tijd een faillissement af te wenden en ging in gesprek gegaan met mogelijke samenwerkingspartners.
Met twee partijen, LSG-Rentray en zorgondernemer Loek Winter, is gesproken en bijna een overeenkomst bereikt, maar het is de drie partijen niet gelukt om in de korte tijd die er was de financiële problemen van Zonnehuizen op te lossen. De interim-bestuurder heeft zelf de onderhandelingen opgeschort, omdat de rekeningen niet meer konden worden betaald.
De surseance houdt in dat Zonnehuizen voor een bepaalde periode uitstel van betaling krijgt. Interim-bestuurder Laurey: "Zo krijgen we tijd om orde op zaken te stellen. De rechter zal een bewindvoerder aanstellen. Die gaat samen met mij de organisatie leiden.Wat mij betreft betekent dat zoveel mogelijk de voortzetting van Zonnehuizen als geheel."
Vandaag en morgen zijn er verschillende bijeenkomsten, waar medewerkers worden geïnformeerd door de interim-bestuurder. Volgens de woordvoerder zijn de medewerkers aangeslagen door het nieuws. Ze krijgen in ieder geval nog deze en volgende maand uitbetaald. De zorg voor de cliënten is voor de komende tijd gegarandeerd.

Zorginstelling Zonnehuizen vraagt surséance aan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.