D66: Onderzoek verhuizing kazerne Doorn

UTRECHTSE HEUVELRUG - Het is veel goedkoper om de marinierskazerne in Doorn te houden dan minister Hillen wil toegeven. Dat stelde burgemeesters Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug dinsdag. De minister wil de kazerne sluiten en de mariniers verhuizen naar Zeeland.
Utrechtse Heuvelrug wil haar grootste werkgever in Doorn juist behouden en de kazerne renoveren. Volgens de burgemeester heeft minister Hillen een persoonlijke voorkeur voor Vlissingen. D66 in de Tweede Kamer wil dat de kosten van renovatie in Doorn en de nieuwbouw in Vlissingen objectief vergeleken gaan worden.
Doorn en de provincie Utrecht voelen zich gepasseerd, omdat minister Hillen en de provincie Zeeland de verhuizing in alle stilte hebben beklonken. Burgemeester Naafs wijst erop dat exploitatiekosten en de sociale kosten in Zeeland veel hoger zullen zijn dan in het centraal gelegen Doorn.
Ook vrezen de Doornaars dat de provincie Zeeland kosten voor haar rekening neemt, die niet worden meegewogen in de besluitvorming. "Terwijl dat ook gewoon gemeenschapsgeld is", aldus de burgemeester.

D66: Onderzoek verhuizing kazerne Doorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.