College Amersfoort krijgt voordeel van twijfel

AMERSFOORT - Het Amersfoortse gemeentebestuur mag blijven zitten. Dat is de uitkomst van een debat gisteravond over de blunders rond het Eemhuis. Het nieuw te bouwen cultureel centrum valt veel duurder uit en de raad kreeg dat niet direct te horen.
De oppositie eiste het vertrek van het voltallige college, maar kreeg daarvoor geen steun. Eerder stapten verantwoordelijk wethouder Barendregt en gemeentesecretaris Huitink op en daarmee zijn er volgens de raad genoeg koppen gerold.
Wethouder Buijtelaar van Financiën begon de vergadering met een verontschuldiging en dat was voor de coalitiepartijen voldoende. Wel werd nog een motie van afkeuring aangenomen tegen het college. Dat staat voor een stevige tik op de vingers.

KOSTENOVERSCHRIJDING

Het Amersfoortse stadsbestuur kwam in de knel door de Eemhuiskwestie. De bouw van het cultureel centrum had 28 miljoen euro moeten gaan kosten, maar de teller staat inmiddels miljoenen euro's hoger.
De verantwoordelijke ambtenaren en wethouder Barendregt hielden de kostenoverschrijding maandenlang geheim. De gemeentesecretaris stapte op omdat hij verantwoordelijk is voor de ambtelijke organisatie.
Uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van de gemeenteraad bleek vorige week dat er door het college en door hoge ambtenaren grote fouten zijn gemaakt.
Later wordt besloten of Kunsthal Kade alsnog mag aanschuiven in Cultureel Centrum het Eemhuis. Hoe dat betaald moet gaan worden, is nog onduidelijk

College Amersfoort krijgt voordeel van twijfel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.