Nieuwe gevallen homopesterij in Utrecht

UTRECHT - In Utrecht zijn twee nieuwe gevallen boven water gekomen van homo's die zijn verhuisd na pesterijen uit de buurt. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Wolfsen naar aanleiding van het eenjarig bestaan van het Gay Alert. Deze gevallen staan los van het weggepeste stel Hans en Ton.
Het speciale Gay Alert telefoonnummer voor gepeste homo's werd ingesteld na de landelijke ophef over het weggepeste homostel Hans en Ton in Leidsche Rijn. In totaal kwamen bij de meldlijn 23 gevallen binnen van pesterijen. Vier zaken daarvan lopen nog. In negen gevallen was sprake van discriminatie of pesten in de openbare ruimte door jongeren. Bij de overige meldingen ging het om discriminatie of pesten als gevolg van burenconflicten.
In twee gevallen heeft de politie de daders van pesterijen in de openbare ruimte kunnen aanhouden. Ook zijn twee daders uit hun huis gezet.
Ondanks dat het gemeentebeleid erop gericht is dat bij burenruzie de daders verhuizen, kon in de twee nieuwe gevallen niet worden voorkomen dat de slachtoffers weggingen. Zij vonden hun woonomgeving niet meer prettig.

Nieuwe gevallen homopesterij in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.