RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

'Politie Utrecht was gewaarschuwd'

ENSCHEDE - De politie Twente heeft de collega's in Utrecht geadviseerd het eredivisieduel tussen FC Utrecht en FC Twente in te schalen als risicowedstrijd. Dat zei Eugenio Porcu, manager operationele zaken van FC Twente, maandag tegenover RTV Oost."Vorig jaar is bij ons een reservespeler van FC Utrecht geslagen, dat heeft kwaad bloed gezet in Utrech", aldus Porcu. "Daarom heeft de politie uit Enschede gezegd: betitel het maar als een risicowedstrijd.''
REACTIE POLITIE

De politie erkent dat er contact is geweest over de wedstrijd, maar daarin zou niet zijn gewaarschuwd voor rellen. Wel zou er iets spelen rond de spelersbus en daar heeft de politie ook op maatregelen op genomen. Maar volgens een politiewoordvoerder kwamen de rellen als een complete verrassing.
RELLEN

Supporters van FC Utrecht zochten zondag in de tweede helft de confrontatie met de Twente-aanhangers. Ook na de wedstrijd liep het uit de hand rond stadion Galgenwaard, waar agenten zelfs waarschuwingsschoten moesten lossen. De politie Twente wilde de uitlatingen van Porcu niet bevestigen en verwees naar de politie Utrecht.Begin maart werden drie spelers van FC Utrecht na de bekerwedstrijd in Enschede tegen FC Twente belaagd door fans van de thuisclub. Een van hen werd daarbij geslagen. FC Utrecht deed aangifte van het incident bij de politie.


Bezoek ook:
- Reportage RTV Oost

Lees ook
Nieuwsoverzicht