'Verhuisplan Armandomuseum deugt voor geen meter'

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort moet geen geld steken in de verhuizing van het Armandomuseum. Het plan is gedoemd te mislukken. Daarvoor waarschuwt de fractie van Trots op Nederland vanavond in de gemeenteraad.
Volgens de fractie klopt de financiële onderbouwing van de verhuizing voor geen meter. Het Armandomuseum brandde in 2007 af. De gemeente is van plan een miljoen euro uit te geven om het museum een nieuwe plek te geven buiten de stad.
Het museum moet zich in de toekomst gaan vestigen op landgoed Oud-Amelisweerd bij Utrecht, maar dan moet eerst het bestemmingsplan daar worden veranderd. Daar wordt eind dit jaar een besluit over genomen. Als het museum zich in Amelisweerd mag vestigen, is de verwachting dat in 2013 de deuren opengaan voor het publiek.
'Omdat de gemeente Amersfoort recentelijk zichzelf de gewoonte heeft aangemeten om geld over de balk te gooien, proberen wij met amendementen nog te redden wat er te redden valt. Het ondernemingsplan van Armandomuseum in Oud-Amelisweerd deugt voor geen meter, en binnen enkele jaren zijn ze failiiet en moeten ze hun hand ophouden', schrijft Trots op Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.