Tentenkamp daklozen Utrecht opgeruimd

UTRECHT - Het illegale tentenkamp van een groep daklozen in de bossen nabij Kampong in Utrecht is vrijdagmiddag door de gemeente opgeruimd. De bewoners van het kamp naast de A27 waren uit zichzelf vertrokken, waar naartoe is niet duidelijk.
De wildkampeerders komen niet in aanmerking voor de standaard opvangplekken omdat ze geen binding met de stad hebben of illegaal in Nederland zijn. Daarom zetten sommigen zelf een tentenkampje op. Rondom Utrecht zouden in totaal zo'n 80 tot 100 daklozen zo de nachten doorbrengen.
De politie ontdekte het kampje nabij Kampong zo'n twee weken geleden na klachten van omwonenden. Toen is de bewoners verteld dat zij moesten vertrekken. Toen hulpverleners vrijdag terugkeerden, waren de bewoners weg. De achtergebleven rommel is daarna opgeruimd.
Het vertrek van de daklozen komt toevallig een dag nadat de PvdA aandacht aan de illegale tentenkampjes besteedde. De partij deed dit omdat in de kampen veel zieke, verslaafde en psychisch gestoorde mensen wonen. Daarnaast zou een aantal vrouwen zich prostitueren voor eten of geld.
PvdA-raadslid Bouchra Dibi is woedend en eist opheldering van de gemeente over de ontruiming van het tentenkamp.
RTV Utrecht doet onderzoek naar dit soort daklozenkampen in de provincie. Weet u er eentje te vinden? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Tentenkamp daklozen Utrecht opgeruimd
Tentenkamp daklozen Utrecht opgeruimd

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.