"Soestdijk moet publieke functie houden"

BAARN - Paleis Soestdijk moet toegankelijk blijven voor publiek. Het paleiscomplex zou bijvoorbeeld de toegangspoort kunnen worden tot het natuur- en recreatiegebied De Heuvelrug.
Dat willen de provincie Utrecht en de gemeente Soest en Baarn graag. De drie hebben de afgelopen maanden gezamenlijk aan een wensenlijstje voor Soestdijk gewerkt, waarover ze met het Rijk gaan praten. Paleis Soestdijk is volgend jaar nog open voor groepsrondleidingen. Over de bestemming daarna is nog geen besluit genomen.
Het 'woonhuis' van koningin Juliana en prins Bernhard heeft evenals de paleistuin volgens de gemeenten en de provincie grote cultuurhistorische waarde. Het drietal wil die ook voor komende generaties behouden. Bovendien heeft de enorme belangstelling voor de rondleidingen bewezen dat er veel animo is voor een bezoek aan het paleis en de tuin.
In het ideale geval zouden de paleistuinen gewoon geopend moeten worden voor publiek. Via het paleis zouden wandelaars en fietsers natuurgebied De Heuvelrug kunnen bezoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.