RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tweede bom gevonden in schip Amerongen

1/2
REGIO -

In een baggerschip op de Nederrijn, bij de sluizen in Amerongen, is een zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het gaat om een duizendponder, net als eerder deze maand bij Elst.



De bom wordt woensdag rond 13.00 uur ontmanteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). In een straal van 300 meter moet iedereen weg en in een straal van 1320 meter moeten mensen binnenblijven en worden wegen afgesloten.



Bewoners van twee huizen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug moeten tijdelijk hun woning verlaten. Bewoners van zeker vijftien andere woningen in de gemeente moeten binnen blijven met deuren, ramen en gordijnen dicht.



De gemeente Buren laat camping Eiland van Maurik ontruimen omdat de caravans te weinig bescherming bieden tegen eventuele bomscherven. In totaal moeten daar dertig recreatieverblijven worden ontruimd. Het gaat om zo'n zestig bewoners, die tijdelijk elders worden opgevangen.



De bommen zaten verstopt in baggerslib afkomstig uit Weesp. Voor het ontmantelen van de duizendponder bij Elst moesten twee weken geleden duizenden mensen urenlang binnenblijven.




Bezoek ook:
- Informatie van de gemeente Utrechtse Heuvelrug
- Kaart van het gebied (pdf-bestand)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -