Tweede bom gevonden in schip Amerongen

REGIO - In een baggerschip op de Nederrijn, bij de sluizen in Amerongen, is een zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het gaat om een duizendponder, net als eerder deze maand bij Elst.
De bom wordt woensdag rond 13.00 uur ontmanteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). In een straal van 300 meter moet iedereen weg en in een straal van 1320 meter moeten mensen binnenblijven en worden wegen afgesloten.
Bewoners van twee huizen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug moeten tijdelijk hun woning verlaten. Bewoners van zeker vijftien andere woningen in de gemeente moeten binnen blijven met deuren, ramen en gordijnen dicht.
De gemeente Buren laat camping Eiland van Maurik ontruimen omdat de caravans te weinig bescherming bieden tegen eventuele bomscherven. In totaal moeten daar dertig recreatieverblijven worden ontruimd. Het gaat om zo'n zestig bewoners, die tijdelijk elders worden opgevangen.
De bommen zaten verstopt in baggerslib afkomstig uit Weesp. Voor het ontmantelen van de duizendponder bij Elst moesten twee weken geleden duizenden mensen urenlang binnenblijven.

Duizendponder in schip Amerongen
Tweede bom gevonden in schip Amerongen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.