'Gevangen in Noord-Korea' documentaire RTV Utrecht

REGIO - De Utrechtse postzegelhandelaar Willem van der Bijl doet op Tweede Kerstdag zijn exclusieve verhaal bij RTV Utrecht. In de documentaire 'Gevangen in Noord-Korea' vertelt hij over het land, zijn gevangenschap en toont hij de foto's die hij daar maakte.
Van der Bijl is een van de weinige westerlingen die het zeer gesloten Noord-Korea kent zoals het werkelijk is. Vanwege zijn werk kwam hij op plaatsen die normaal gesproken ontoegankelijk zijn voor buitenlanders.
Omdat hij foto's maakte, werd de Utrechter afgelopen zomer twee weken lang gevangen gezet. Hij moest 15 uur per dag op een stoel zitten en had voortdurend bewaking om hem heen. De geheime dienst beschouwde hem als spion.
Na 17 dagen werd hij het land uitgezet. Vanwege de veiligheid van zijn Noord-Koreaanse vrienden, hield hij de afgelopen maanden zijn mond. Maar nu acht hij de tijd rijp om op RTV Utrecht te praten over zijn bijzondere ervaringen in het Aziatische land.
'Gevangen in Noord-Korea' is op Tweede Kerstdag 26 december om 7.30, 9.30, 11.30, 13.30, 15.30 en 17.30 uur op RTV Utrecht te zien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.