Vakbond: Zonnehuizen over paar weken failliet

ZEIST - Stichting Zonnehuizen in Zeist is over een paar weken failliet. Dat zegt vakbond Abvakabo/FNV. De bond baseert zich op een gesprek met de bewindvoerder, eerder deze week.
"De bewindvoerder heeft letterlijk gezegd dat er op dit moment een faillissement ligt bij het UWV", zegt woordvoerder Sengül Sözen van de bond. "Het feit dat ze het salaris niet kon betalen, zegt volgens mij voldoende".
Het personeel krijgt deze maand door de financiële problemen de eindejaarsuitkering en een deel van het salaris. De rest van het salaris is door een afspraak met het UWV gegarandeerd, schrijft het bestuur aan de tweeduizend werknemers.

TWEEDE KAMER

Donderdag was er een spoeddebat in de Tweede Kamer over de antroposofische zorginstelling. De SP wilde dat er een potje komt voor de personeelsleden, maar staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid zei dat ze dat niet kan doen.
Zonnehuizen heeft een schuld van tientallen miljoenen euro's door wanbeleid door het vorige bestuur. Het huidige bestuur zoekt naar overnamekandidaat. Of dat lukt is nog onduidelijk. Volgens de staatssecretaris is de instelling in overleg met acht kandidaten.

Vakbonden en politiek maken zich zorgen om Zonnehuizen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.