Jaarwisseling: veel autobranden, paar grotere incidenten

REGIO - De jaarwisseling in de regio Utrecht is volgens politie en brandweer relatief rustig verlopen. De politie kreeg ongeveer 420 meldingen en in totaal zijn er 50 aanhoudingen verricht voor onder meer openlijke geweldpleging, poging tot doodslag, belediging, vernieling of vandalisme.
In De Bilt werden politiemensen en brandweermannen bekogeld met vuurwerk en flessen toen zij optraden bij een buitenbrand. Een politieagent werd getroffen door vuurwerk en een brandweerman raakte gewond door een fles die gegooid werd. Beiden moesten naar het ziekenhuis. Bij dit incident zijn vijf aanhoudingen verricht.
Eén man werd in Utrecht aangehouden omdat hij agenten belaagde met een vloeistof. Vier agenten moesten naar het ziekenhuis. Ook reed een man in een gestolen auto op agenten in. Hij is later alsnog opgepakt.
In de stad Utrecht werd een man neergestoken in de Waalstraat. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en is buiten levensgevaar. Twee verdachten zijn aangehouden. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend.
In Mijdrecht raakten door een vechtpartij bij een feesttent aan de Ontspanningsweg twee mensen gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis. De daders zijn gevlucht.
In Vianen heeft de politie bij een burenconflict een 21-jarige man opgepakt. Twee anderen zouden ook worden gearresteerd, maar de man en de vrouw raakten onwel. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Op de sneeuwgans in Nieuwegein raakten de gemoederen ook verhit toen een man per ongeluk vuurwerk omgooide. Hij wilde zijn auto beschermen. Het omgevallen vuurwerk schoot naar buurtbewoners en die gingen verhaal halen bij de 46-jarige man. Het slachtoffer raakte gewond. Vier mannen zijn aangehouden.
Een nieuwjaarsfeest aan de Schoudermantel in De Bilt eindigde in een vechtpartij. Een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede, werd aangehouden nadat hij een agent in zijn gezicht had geslagen.
In Soest leidt een vechtpartij op de Hofstedering tot twee aanhoudingen. Een man had een groep jongeren aangesproken op hun gedrag met vuurwerk en werd daarna mishandeld door de tieners. Twee 16-jarigen moesten mee naar het bureau.

VUURWERKLETSEL

Op de Catharijnesingel raakte een man ernstig gewond door vuurwerk. Hij moet mogelijk een hand missen. Elders in de Domstad raakten twee kinderen gewond aan hun hoofd. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Ambulancemedewerkers hebben in de hele regio in totaal tien personen met vuurwerkletsel naar het ziekenhuis gebracht. Vier personen raakten ernstig gewond.
Bij de Zandwal in Nieuwegein moest de politie de ambulancemedewerkers te hulp schieten. Bij een incident in een woning was een persoon gewond geraakt, maar ambulancemeedenkers kwamen niet door een haag van toeschouwers. Politiemensen moesten in linie gaan staan om ruimte te maken. Eén persoon werd opgepakt.
De RAVU heeft in totaal 180 ritten uitgevoerd.

AUTOBRANDEN

De brandweer in de regio is 362 keer uitgerukt om in de stad branden te blussen. Zeventien hiervan waren autobranden in de Domstad.
In Soest woedde een grote brand in een rieten kapwoning. In de Nieuwegeinse wijk Doorslag werden op Oudejaarsavond de ruiten van een woning aan de Ringfazant opgeblazen met vuurwerk.
In Driebergen was er een brand in een meterkast van een appartementencomplex en werden enkele tientallen woningen ontruimd. Bewoners van zes woningen moesten de nacht elders doorbrengen.
In Hilversum werd een 40-jarige man aangehouden, nadat hij een vuurwerkbom had laten ontploffen. Vier mensen raakten gewond door rondvliegend glas.

Politiewoordvoerder Thomas Aling over Oud en Nieuw
Oud en Nieuw bij Amsterdamsestraatweg in Utrecht
Politie zoekt naar resten hand na vuurwerkongeluk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.