Reconstructie moordzaak Heulmeisje uit 1976

MAARSBERGEN - De politie heeft donderdag in Maarsbergen een reconstructie gemaakt over de moord op het nog altijd onbekende tienermeisje dat in 1976 dood werd gevonden op parkeerplaats De Heul. De reconstructie wordt onder meer woensdag in Bureau Hengeveld uitgezonden.
Er wordt een ultieme poging gedaan om achter de identiteit van het meisje te komen, legde een woordvoerder van de politie Utrecht uit. Het is de oudste zaak waar het zogenoemde coldcaseteam van de politie in Utrecht zich mee bezighoudt. De zaak is inmiddels verjaard.
Een directe aanleiding voor de hernieuwde aandacht is er niet. Er zijn hooguit een paar kleine nieuwe details die vroegere getuigen nog aan herinneringen kunnen helpen, aldus de politie. De politie gebruikt voor de reconstructie onder meer oude auto's.

GRAF

Jarenlang werd aangenomen dat de stoffelijke resten van de vermiste Monique Jacobse uit Bilthoven waren. Die naam stond ook op het graf in Maarn, tot bleek dat Jacobse nog leeft. Ze was als tiener van huis weggelopen en naar Duitsland verhuisd. Uiteindelijk was ze naar de VS geëmigreerd, zonder contact met haar familie op te nemen.
Ruim vijf jaar geleden werd voor het laatst een poging gedaan om achter de identiteit van het Heulmeisje te komen door een reconstructie van het hoofd van het meisje te maken en op televisie te laten zien.
Het meisje in de leeftijd van 15 tot 18 jaar werd zondagmiddag 24 oktober 1976 half begraven onder bladeren bij de parkeerplaats langs de A12 gevonden. Ze was naakt en droeg geen sieraden. De doodsoorzaak is niet bekend. Toen ze gevonden werd was ze zeker al enkele weken tot maanden dood.
Zaterdagmiddag in U Vandaag om 17.00 uur een uitgebreide reportage over de zaak.

Reconstructie moordzaak Heulmeisje uit 1976

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.