Zeven nieuwe tips over coldcase 'Heulmeisje'

MAARSBERGEN - De politie Utrecht heeft zeven nieuwe tips gekregen over het Heulmeisje, het nog onbekende meisje dat 35 jaar geleden dood werd gevonden in Maarsbergen. Tv-kijkers reageerden op reconstructiebeelden die Opsporing Verzocht toonde.
De bruikbaarheid van de tips moet nog worden onderzocht, maar een woordvoerder spreekt al van een prima resultaat voor een 35 jaar oude zaak.
Het meisje zonder naam werd op 24 oktober 1976 dood gevonden op parkeerplaats De Heul. Daarom kreeg ze de bijnaam het Heulmeisje. Ze was ongeveer 18 jaar oud toen ze om het leven kwam.

DNA

Wie ze was is nog altijd onbekend en de zaak is inmiddels verjaard, maar een zogeheten coldcaseteam van de politie hoopt de zaak echter alsnog op te lossen om eventuele nabestaanden rust te geven.
Mogelijk kwam het meisje uit Duitsland. Daarom zal een Duits opsporingsprogramma ook aandacht aan deze zaak besteden en een reconstructie van het hoofd van het Heulmeisje tonen.
Door verbeterde technieken beschikt de politie nu over een DNA-profiel van het Heulmeisje en kan worden gekeken in welk soort gebied ze is opgegroeid.
Het Heulmeisje lag tientallen jaren onder de naam Monique Jacobse in een graf in Maarn. Maar vijf jaar geleden bleek Jacobse nog te leven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.