Kritiek op tonen foto's FC Utrecht-supporters

UTRECHT - Het wekelijks tonen van foto's van FC Utrecht-fans is geen goede opsporingsmethode. Onschuldige supporters krijgen nu stadionverboden. Dat stelt Teun den Hartog, vice-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht.
De politie heeft de afgelopen weken tientallen relschoppers rond het duel FC Utrecht-FC Twente, begin december, opgepakt door foto's te laten zien op internet en televisie.
Volgens Den Hartog is het uiteraard goed dat stenengooiers en echte relschoppers worden opgepakt en gestraft. Hij stelt echter dat ook foto's van jongens die niets hebben gedaan of fans die alleen een 'pionnetje' hebben omgeschop op de televisie verschijnen.
Hun gedrag is niet goed te praten, stelt Den Hartog, maar hij vindt ook dat er rekening mee gehouden moet worden dat er vuurwerk is gegooid door FC Twente-supporters en dat daardoor de emoties hoog zijn opgelopen.
Den Hartog stelt dat de driehoek (gemeente, politie en justitie) steken heeft laten vallen rond het duel en wil graag een gesprek met burgemeester Wolfsen om dit in de toekomst te voorkomen.
Beluister het interview met Den Hartog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.