RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Park Bloeyendael niet failliet, wel vertraagd

DE BILT - Het project Park Bloeyendael is niet failliet, maar de bouw van de afgeschermde villawijk in De Bilt gaat wel later van start. Dat laat bouwbedrijf Verwelius weten na het faillissement van autobedrijf Hessing.Ondernemer Frits Hessing wil een villaproject ontwikkelen op de grond waar zijn bedrijf vroeger stond. Eerder deze week werd bekend dat het autobedrijf van Hessing aan de A2 bij Utrecht bankroet is gegaan. Ook een aantal andere bv's van Hessing legde het loodje.
FAILLISSEMENT

Vorige week heeft Hessing zelf uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank. De bewindvoerder die toen werd aangesteld heeft vervolgens het faillissement aangevraagd.Aangenomen wordt dat het villaproject een te zware last is geweest, waar het autobedrijf onder is bezweken. Hessing is al tijden in discussie met de financiers van Park Bloeyendael over een lening van 10 miljoen euro. Deze financiers hebben echter geen directe rol gespeeld in het faillissement.
VERTROUWEN

Park Bloeyendael moet gerealiseerd worden door bouwbedrijf Verwelius. Het bedrijf laat weten dat ze nog steeds vertrouwen hebben in het project. Wel verwacht Verwelius dat de prijzen flink zullen dalen en dat er wellicht minder grote appartementen zullen worden gebouwd.Ook meldt Verwelius dat er nog onvoldoende huizen verkocht zijn, zodat de bouw voorlopig nog niet van start gaat. De verwachting is dat het project niet voor 2014 klaar zal zijn.
ELITE-EILAND

Het project Park Bloeyendael heet in de volksmond een "elite-eiland", omdat de wijk een zogenoemde gated community wordt. De villa's komen achter een hek en een gracht te liggen. Overigens heeft het project niets te maken met het nabijgelegen openbare park Park Bloeyendael aan de oostkant van Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht