Oplossing voor spelfouten treinrampmonument

PROVINCIE UTRECHT - De organisatie achter het treinrampmonument in Harmelen heeft een oplossing bedacht voor de spelfouten op het gedenkteken. De ontbrekende letters zullen met een mobiel apparaat worden ingegraveerd. Dat heeft de organisatie gezegd tegen RTV Utrecht.
Er moeten ook letters gewijzigd worden, maar dat vomt een groot probleem. De verkeerde letters zouden worden opgevuld met een speciaal middel, maar dat gaat niet lukken, zegt de organisatie.
In een extra gravering onderaan het monument wordt daarom een voetnoot geplaatst waarin de juiste spelling staat vermeld.

KOSTBAAR

De gedenkplaten opnieuw slijpen en graveren is volgens de organisatie in ieder geval te kostbaar. Bovendien zitten de herdenkingsplaten verzonken in een enorm blok beton.
De treinramp, de grootste in de Nederlandse geschiedenis, was vorige week precies vijftig jaar geleden. Om te gedenken hoeveel mensen toen en nu nog steeds betrokken raakten bij het drama, werd een momument onthuld met de namen van de 93 mensen die omkwamen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.