RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Romafamilie Nicolich weer met de dood bedreigd

PROVINCIE UTRECHT -

De politie heeft een man aangehouden die de Romafamilie Nicolich met de dood heeft bedreigd. Hij stond vrijdagavond voor de woning van het gezin aan de Rijksstraatweg in De Meern en dreigde volgens de familie te schieten en de kinderen van het gezin mee te nemen.De verdachte, onder invloed alcohol, was langs de woning (Rijksmonument Rhijnshoek pal tegen knooppunt Hooggelegen) gereden en claimde een vuurwapen te bezitten volgens de familie. Vlak daarvoor zou hij hebben geprobeerd om één van de kinderen mee te lokken.De politie was snel ter plaatse en heeft de man kunnen aanhouden. Volgens de politie staat het incident overal los van en is de bedreiging het werk van een dronken man geweest, die zich waarschijnlijk ergerde aan een auto die daar geparkeerd stond.Donderdag werd de familie Nicolich ook al bedreigd. Onbekenden schreven doodsbedreigingen op de muur van een woning in Maarsbergen waar de familie tijdelijk zou worden opgevangen door het Leger des Heils. De voorgenomen verhuizing van een deel van de Romafamilie Nicolich naar het pand in Maarsbergen gaat daarom niet door. Het gezin met vier jonge kinderen tussen de 2 en 5 jaar durft er niet te gaan wonen.Het Leger des Heils, dat de familie al jaren begeleidt, regelde het tijdelijke onderkomen omdat ze van de stad Utrecht niet langer in de gemeentelijk villa in De Meern mogen wonen. De gemeente, het Leger en de politie Utrecht noemden de bekladding vrijdag "een zeer ernstige zaak waarover wij onze afschuw uitspreken." De politie zoekt naar de daders.
KORT GEDING

Een kort geding, dat de gemeente Utrecht tegen de familie heeft aangespannen om haar te dwingen de villa in De Meern te verlaten, dient volgende week vrijdag voor de rechtbank in Utrecht. De rondzwervende familie kreeg in De Meern een allerlaatste kans op huisvesting onder strikte voorwaarden.Volgens Utrecht heeft de familie zich niet aan de afspraken gehouden. De huur, die per 1 januari afliep, wordt niet verlengd en de gemeente is niet bereid nog meer voor de familie te doen. De familie bestrijdt dat zij afspraken geschonden zou hebben.
KLEINE KINDEREN

Omdat het Leger des Heils het ongewenst vond dat een gezin met kleine kinderen op straat terecht zou komen, werd een tijdelijk adres in Maarsbergen geregeld. Het Leger zei vrijdag geen andere tijdelijke huisvesting voorhanden te hebben.In Maarsbergen zouden alleen de vader en moeder met hun vier kinderen gaan wonen. Voor de oma en drie ooms was geen opvang geregeld.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -